Πειρατές στην Εκπαίδευση

 

3139350

Κάτι φρέσκο εμφανίζεται στον εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό χώρο, οι «Πειρατές στην Εκπαίδευση». Συνδέεται άμεσα με το Κόμμα των Πειρατών και την ιδεολογία τους. Οι πολιτικές και τα προγράμματα διαμορφώνονται από την αρχή και βρίσκονται σε μόνιμη εξέλιξη. Είναι μια ευκαιρία, τώρα, να ασχοληθείτε με τον χώρο μας και να γίνετε μέλη του.

Η εκπροσώπηση πρέπει να αναμορφωθεί σε αυτό που πρέπει πραγματικά να είναι. Μακριά από παγιωμένες και αναποτελεσματικές τακτικές και συνδικαλιστικούς «δεινόσαυρους» που αναπαράγουν τον εαυτό τους και ως μόνο σκοπό έχουν την διατήρηση των θέσεών τους.

Δυστυχώς, η σημερινή κατάσταση στον συνδικαλισμό στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει καταλήξει στην δημιουργία ενός συνδικαλιστικού κατεστημένου. Συνδικαλιστές επαγγελματίες, σε μόνιμες θέσεις και πόστα, με μοναδικό στόχο την διατήρηση μιας ξεπερασμένης πρακτικής, χωρίς όραμα και χωρίς διάθεση για δράσεις προς στην σωστή κατεύθυνση· έτσι είναι τα πράγματα σήμερα.

Παλαιοκομματικές τακτικές και νεοσύστατα «μορφώματα» με παλιά υλικά προσπαθούν να διατηρήσουν την πεπατημένη στον διδασκαλικό συνδικαλισμό. Αυτή τη φορά, όμως, θα βρουν απέναντί τους εμάς, τους «Πειρατές στην Εκπαίδευση» και την άμεση συμμετοχική δημοκρατία που πρεσβεύουμε, μία από τις βασικές μας αρχές.

 

Με τη συμμετοχή αλλάζει το σήμερα των Δασκάλων, χτίζεται το αύριο των Παιδιών.