Δελτίο Τύπου – Αποχώρηση από την ΑΕΕΚΕ .

Δελτίο Τύπου – Αποχώρηση από την ΑΕΕΚΕ .

Οι Πειρατές στην Εκπαίδευση , μετά από έκτακτη συνεδρίαση πήραν τις παρακάτω αποφάσεις τις οποίες και δημοσιοποιούν με το  παρακάτω Δελτίο Τύπου .

Αποχωρούμε  από την Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών (ΑΕΕΚΕ) και διακόπτουμε  κάθε είδους συνεργασία  . Βασικός λόγος είναι η συνεργασία της ΑΕΕΚΕ στην ΑΔΕΔΥ  με συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ , πράγμα που θεωρούμε απαράδεκτο και έξω από τη λογική του Ανεξάρτητου και Ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού που πιστεύαμε ότι μέχρι τώρα υπηρετούσε  η ΑΕΕΚΕ .

Ποσό μάλλον αν σκεφτούμε ότι εντός του κοινού ψηφοδελτίου ΑΕΕΚΕ και ΑΡΚΙ υπήρχαν και πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ .

Επειδή λοιπόν δεν έχουμε καμία διάθεση να γίνουμε κανενός είδους κυβερνητικός δορυφόρος , όπως η ΑΕΕΚΕ  , αποχωρούμε και καταγγέλλουμε .

Δεν το κάναμε άμεσα και δώσαμε πολύ χρόνο για να βρει η ΑΕΕΚΕ  το δρόμο της και παράλληλα πιέζαμε όσο αυτό ήταν δυνατόν ,   για να εισπράξουμε άρνηση και ειρωνεία από μέλη που πριν 2 χρόνια μας έσφιγγαν το χέρι ,  τότε που με τη δίκη μας καθοριστική ψήφο η ΑΕEΚΕ κατάφερνε να κερδίσει την έδρα στην Ομοσπονδία .

Μένουμε σταθεροί στις αρχές του Πειρατικού κινήματος και δηλώνουμε τη διάθεση μας να πορευτούμε αυτόνομα, όπως το κάνουμε από το 2012 έως σήμερα .

Περίπτωση συνεργασίας  με κάθε είδους κυβερνητικό  η κομματικό συνδικαλιστικό σχήμα είναι για εμάς αδύνατη ,αφού έρχεται σε αντίθεση  με τις αρχές μας  και κατά συνέπεια την  απορρίπτουμε.

Καλούμε δε όσες φωνές , υγιείς και ανεξάρτητες ,  βρίσκονται εντός της ΑΕΕΚΕ αλλά και άλλου και έχουν εγκλωβιστεί να αποδεσμευτούν και να ακολουθήσουν αυτόνομη πορεία .

Σε δεύτερο χρόνο δε ,  να συμπαραταχθούν με άλλες αυτόνομες  κινήσεις  σε μετωπικό σχήμα για να καταφέρουμε όλοι μαζί να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις ζωές μας δημιουργώντας ένα ανεξάρτητο και μαχητικό συνδικάτο !!

Για τους πειρατές στην εκπαίδευση

Θανάσης Γούναρης ,

Αντιπρόσωπος στη ΔΟΕ ,

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιου Σωματείου .